مقالات ICDL

آشنایی با موتور جستجو و انواع آن

آشنایی با موتور جستجو و انواع آن

جهان ما همواره در حال پیشرفت می باشد و ما با هجومی از اطلاعات و داده ها در آن روبه رو هستیم. به طوریکه به ندرت می توان مطلبی را یافت که در مورد آن اطلاعات زیادی وجود نداشته باشد. بحث امروز دنیای اطلاعات با وجود گستردگی آن دسترسی به آن می باشد. اینجاست که موتورهای جستجو نمایان می شوند و شما با ارائه کلمات کلیدی خود به موتورهای جستجو دستور جستجو در دنیای اطلاعات را می دهید.

موتور جستجو چیست

دنیای اطلاعات دنیای وسیعی می باشد که به صورت داده هایی در پایگاه های داده ها، در فایل های و سند های وب سایت ها، آرشیو های خبری ذخیره شده اند. در واقع موتورهای جستجو مجموعه ایی از نرم افزارها و سخت افزارها می باشند که به دستور شما و کلماتی که به آن ارائه می کنید در این دنیای اطلاعات با توجه الگوریتم خاص و تعریف شده خود به دنبال اطلاعات می گردند.

قابل ذکر است که اگر موتور جستجو فقط در وب به دنبال اطلاعات موردنظر شما باشد به آن موتور جستجو وب گفته می شود.

 

متداول ترین موتور جستجو

متداول ترین موتور جستجو

تبعاٌ شما نیز مانند اکثر افراد زمانیکه صحبت از موتورهای جستجو به میان می آید به یاد موتور جستجوگر گوگل و یاهو می افتادید. جالب است بدانید موتور جستجوگر محبوب گول در مقایسه با سایر موتورهای جستجو دیرتر وارد این بازار رقابتی شده است و توانسته پیشتاز این رقابت باشد.

انواع موتورهای جستجو

صرف نظر از تعداد بسیار موتورهای جستجو به طور کلی آنها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که عبارتند از:

  1. موتورهای جستجو Crawler-Based Search Engines یا به عبارتی پیمایشی، خزنده: می توان اینگونه بیان داشت که از دو قسمت تشکیل شده است. یک بخش خزنده و یک ربات اسپایدر یا عنکوبتی، ربات عنکوبتی تحت فرمان بخش خزنده می باشد و در وب سایت ها به خصوص وب سایت های جدید به صورت خزنده جستجو می کند. تمامی لینک ها را دنبال می کند و در صورت نبودن مشکلی آن را جهت در دسترس گذاشتن کاربر خود در پایگاه داده خود ذخیره می نماید. یکی از معروف ترین این دسته گوگل می باشد. در مرحله بعد اطلاعات جمع آوری شده به Indexer با به عبارتی فهرست کننده سپرده می شود و این المان اطلاعات را دریافت، تجزیه و تحلیل و طبقه بندی می کند.
  2. فهرست تکمیل دستی Human-Powered Directories: در این نوع از موتورهای جستجو آنها به سراع دایرکتورهای دستی می روند و وابسته به کاربرانی هستند که این دایرکتورهای دستی را فهرست بندی می کنند و با تغییر در صفحات وب تغییری در فهرست بندی نتایج ایجاد نمی شود.
  3. موتورهای جستجو هیبریدی: وقتی یک موتور جستجو از هر دو روش پیمایشی و تکمیل دستی به منظور کسب بهترین نتیجه استفاده می کند. به آن جستجوگر هیبریدی گفته می شود.

در اینجا ما به دسته بندی های شناخته شده و اصلی اشاره کردیم. واضح است که ممکن است دسته بندی های دیگری نیز وجود داشته باشد.

معروف ترین موتورهای جستجو

موتورهای جستجو بسیاری با توجه به عملکردشان وجود دارد که از معروف ترین و محبوب ترین آنها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • گوگل: محبوبترین و پر طرفدارترین موتور جستجو می باشد.
  • بینگ: تولید کننده بینگ درصدد این هدف بودند که در جستجوهای محلی از سایر سایت ها پیشی بگیرند اما موفق نشدند. با این وجود بعد از یاهو بینگ بسیار پرکاربرد می باشد.
  • یاهو: یاهو از موتورهای جستجوگر دایرکتوری می باشد و بخش ایمیل یاهو بسیار پر طرفدار و پرکاربرد می باشد.
  • Ask.com: اساس این سایت از نامش پیداست و براساس پرسش و پاسخ کاربران می باشد و حدود 3 درصد جستجو ها را به خود اختصاص می دهد.
  • AOL.com: از چندین سایت جستجو جهت ارائه داده ها استفاده می کند و 0.6 درصدد سرچ ها را به خود اختصاص می دهد.
  • Baidu: در سال 2000 به کاربران معرفی شد و از آنجاییکه در کشور چین بسیار پرطرفدار است. به واسطه جمعیت میلیاردی آن در رتبه بندی الکسا رتبه بندی 4 ام را به خود اختصاص میدهد.
  • Wolframapha: این موتور جستجو یک موتور جستجو محاسباتی است و اطلاعات مربوط به محاسبات عددی مانند فرمول و جدول را در اختیار کاربر می گذارد.
  • DuckDuckGo: این سایت دارای مزیت ها و قابلیت های بسیاری است به طوریکه می توان گفت اگر جایگاه خود را در بین کاربران پیدا نماید می تواند به رقیب جدی گوگل تبدیل شود. مزیت هایی مانند: عدم پشتیبانی از تبلغات و رابط کاربری ساده.
  • Internet Archive: همانطور که از نامش پیداست یک آرشیو می باشد. آرشیویی از اطلاعات سایر سایت ها.
  • Yandex.ru: محبوب ترین موتور جستجو در روسیه می باشد و 65 درصد سرچ ها را به خود اختصاص میدهد و در رتبه بندی الکسا در سی تای اول قرار دارد.

مجتمع فنی تهران با برگزاری دوره های مختلف آموزشی در حوزه IT می کوشد علاقه مندان را با جنبه های مختلف دنیای اطلاعات آشنا نماید.

از این رو مجتمع فنی تهران با آموزش دوره ICDL Level I و دوره ICDL Level II می کوشد اطلاعات پایه ایی در حوزه کامپیوتر را در اختیار داوطلبان بگذارد.

برای مشاهده سرفصل دوره های کامپیوتری می توانید در بخش آموزش ICDL بر روی اسم دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با کامپیوتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *