نرم افزار Carrier یکی از قدیمی ترین و پرکاربردترین نرم افزارها در عرصه محاسبات در صنعت تاسیسات می باشد. نرم افزاری که با انجام محاسبات پیچیده در کمترین زمان ممکن باعث تسریع عملکرد و بالا بردن بازده کاری شده است. نرم افزار Carrier برای اولین بار در سال 1902 در پی اختراع تهویه مطبوع توسط کریر ساخته شد. کریر در زمینه تهویه مطبوع، زمینه های گرمایشی و محاسبات مربوط به آنها در جهان پیشتاز است.
نرم افزار Carrier
نرم افزار Carrier یکی از پرکاربردترین نرم افزارها و در عین حال جامع ترین آنها در زمینه محاسبه بارهای برودتی و سرمایشی است. در طراحی تاسیسات مکانیکی حضور دو عدد بسیار اهمیت دارد: میزان بار گرمایش و میزان بار سرمایش. حال تصور کنید اگر بخواهید این دو عدد را محاسبه و در فرمول های پیچیده و طولانی بگذارید چه مقدار زمان و انرژی احتیاج خواهد بود. دنیای الکترونیکی امروز چنین اجازه ایی را به شما نمی دهد. هر روزه شاهد ظهور یا افزایش کیفیت نرم افزار های قدیمی هستیم. نرم افزار Carrier این محاسبات به راحتی و کمترین زمان برای شما انجام می دهد.
قابلیت های نرم افزار Carrier
نرم افزار Carrier توانایی و قابلیت های بی شماری دارد. اغراق آمیز نیست اگر آن را به عنوان یک نرم افزار همه کاره در علم تاسیسات مکانیک بدانیم.
برخی از قابلیت های نرم افزار Carrier عبارتند از:
- محاسبه بار کلی ساختمان
- محاسبه لوله های سیال
- انتخاب و محاسبه ظرفیت دستگاه های موردنیاز
- انتخاب کنترل کننده های مناسب سیستم
- کنترل اطلاعات مربوط به واحدهای گرمایشی و سرمایشی
نرم افزار های محاسبه بار
همانطور که اشاره شد محاسبات مربوط به بارهای سرمایشی و گرمایشی بسیار پیچیده می باشد. از این رو نرم افزارهای مختلفی به منظور محاسبه بارها طراحی شده اند. که در ذیل به مهم ترین آنها اشاره میشود:
- RHVAC و CHVAC: این دو نرم افزار توسط شرکت Elite به بازار عرضه شده است.
- TRACE700: این نرم افزار محصول شرکت Trane است.
- HAP: توسط شرکت کریر طراحی شده است و جدیدترین ورژن نرم افزارCarrier است.
- PERSION HA VC: این نرم افزار همانطور که از نامش پیداست. محصول کشور خودمان ایران بوده و توسط شرکت دقیق طراح سپاهان طراحی شده است.
از نرم افزارهایی که به آنها اشاره شد. نرم افرار HAP دقیق ترین و پرکاربردترین نرم افزار محاسباتی در تاسیسات می باشد. در آمریکا، کانادا، استرالیا، ایران و هر کشوری که دارای نمایندگی شرکت Carrier است مورد استفاده قرار میگیرد.
محاسبات انجام شده از طریق نرم افزار HAP ریشه در یکی از قویترین مرجع های محاسباتی بارهای حرارتی و برودتی به نام Handbook Air Condition System design دارد.
نگاهی به بخش های نرم افزار HAP Carrier
این نرم افزار دارای 5 بخش اصلی است:
- Weather
- Library
- Space
- System
- Plant
Library, Weather,Space ورودی های نرم افزار و System و Plant خروجی های نرم افزار می باشند.
Weather: همانطور که از نامش پیداست. اطلاعات مربوط به آب و هوا در این قسمت ثبت می شود.
Library: این قسمت خود دارای 6 زیر مجموعه می باشد. اطلاعات مربوط به اسکلت ساختمان در این بخش ذخیره می شود: درها، پنجره ها، دیوارها، سقف ها، برنامه های زمان بندی و سایر اندازها.
Space: این بخش مربوط به اتاق ها و شبیه سازی آنها می باشد.
System: این بخش یک قسمت شبیه سازی مربوط به سیستم موردنظرمان می باشد.
Plant: این قسمت پایان کار محاسبات است. اگر حرفه ایی باشید محاسبات را در مرحله سیستم می توانید به پایان برسانید و چیلر و بویلر را از این قسمت تحویل بگیرید.
توجه داشته باشید نرم افزار Carrier کار محاسبات را انجام می دهد و تحلیل داده های حاصل بر عهده طراح است. بنابراین شخص استفاده کننده از نرم افزار باید با مفاهیم تاسیسات و بارهای برودتی و حرارتی کامل آشنا باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه سرفصل های دوره Carrier می توانید در قسمت آموزش نقشه برداری و تاسیسات بر روی اسم دوره کلیک نمایید.
نمایش دیدگاه ها
با سلام.
کلاس ها به صورت حضوری است یا انلاین؟
با سلام خدمت شما دوست گرامی
کلاس های مجتمع فنی تهران هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین برگزار می شود