برنامه نویسی مبحثی کاملا تخصصی و حرفه ای است که افراد زیادی جذب آن نمی شوند. در حقیقت کسانیکه علاقه به دنیای اینترنت، فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشند به برنامه نویسی روی خوش نشان می دهند. یکی از زبان های برنامه نویسی، زبان سی می باشد. اندکی پس از زبان پاسکال که زبان برنامه نویسی رایج در دانشگاهها هم به حساب می آمد، زبان C  توسط دنیس ریچی اختراع شد که توانست در مدت زمان کوتاهی با ویژگیهای منحصر خود جایگزین زبان پاسکال شود.

زبان C

اما اولین سوالی که بوجود می آید اینست؛ کدام زبان برنامه نویسی بهتر است ؟ کدام زبان برنامه نویسی پولساز تر است؟ کدام زبان برنامه نویسی کاربرد بیشتری در جامعه دارد؟

قبل از هر توضیحی باید بدانید که زبان های برنامه نویسی به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. زبان های برنامه نویسی دسکتاپ که به عنوان مثال در اتوماسیون های اداری، اپلیکیشن ها در موبایل، ماشین حساب و غیره مشاهده میشود.
  2. زبان های برنامه نویسی تحت وب مثل شبکه های مجازی.

به عنوان قدم اول باید ابتدا انتخاب کنید که در کدام دسته علاقه به فعالیت هستید.

زبان های برنامه نویسی

 این زبان علاوه بر دارا بودن ویژگی‌های برنامه‌نویسی  به دلیل سرعت و کارایی بالا مقبولیتی همه گیر یافت و هم اکنون سالهاست که به‌عنوان بزرگ‌ترین زبان برنامه‌نویسی دنیا شناخته شده‌است.

برنامه‌های نوشته شده به زبان C در فایلهای متنی با پسوند c. ذخیره می‌شوند که به این فایل، کد منبع (source code) گفته می‌شود.

کاربردهای زبان C

  • برای نوشتن سیستم عاملها مثل ویندوز یا لینوکس
  • در زمینه هوش مصنوعی
  • برای رمز نگاری، هک و یا کرکینگ
  • رباتیک
  • انواع ابزارهای الکترونیکی
  • ساخت انواع آنتی ویروسها

 

توصیه های لازم برای یک برنامه نویس مبتدی

  • اگر مبتدی هستید حتما از ساده ترین محیط ها و ویرایشگرهای متن برای کدنویسی استفاده کنید.
  • یک برنامه نویس خوب باید بتواند بهترین الگوریتم و ساختمان داده را با در نظر گرفتن فاکتورهایی مثل سرعت، دقت و امنیت طراحی کند.
  • حین برنامه نویسی مطمئنا به خطاهایی برخورد میکنید که تلاش در جهت رفع آن خطاها منجر به یادگیری مطالب و تکنیک های جدیدی در امر برنامه نویسی و پیشرفت شما میتواند باشد.
  • کاراکترها و اعدادی که توسط کاربر تایپ می‌شوند، داده‌های ورودی برنامه‌ها را تشکیل می‌دهند. نمایش اطلاعات بر روی مانیتور یا چاپگر را خروجی می‌نامند.

بنابراین یک برنامه نویس باید بتواند برنامه ای بنویسد که با دادن هرگونه ورودی، خروجی لازم را دریافت کند.

 

خطاهای برنامه‌نویسی

آخرین نکته ای که یک برنامه نویس باید به آن توجه کند، شناخت انواع خطاهای سیستم (bug) حین برنامه نویسی است. خطاها از لحاظ تأثیری که بر اجرای برنامه‌ها می‌گذارند، متفاوتند. به عنوان مثال گونه ای از خطاها  از همان ابتدا مانع اجرای برنامه میشوند.

خطاهای زمان اجرا یا کامپایل: هر برنامه ایی دارای قواعد و دستوراتی است. رعایت نکردن این دستورات باعث ایجاد خطا می شود. در برنامه سی نیز اگر شما در اجرای قواعد و دستورات اشتباه کنید موجب این خطا خواهید شد.

خطاهای منطقی اگر برنامه نویس در طراحی الگوریتم اشتباه کند منجر به رخ دادن این اشتباه می شود.

شایان ذکر است دوره برنامه نویسی با زبان ++C که در واقع توسعه یافته زبان سی می باشد به صورت جامع خدمت علاقه مندان به برنامه نویسی آموزش داده می شود.

برای دیدن سرفصل های این دوره می توانید در دپارتمان وب و برنامه نویسی بر روی اسم دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با وب و برنامه نویسی

نمایش دیدگاه ها

  • سلام. سؤال من این است که آیا دوره برنامه نویسی به زبان C دارید؟ لطفا دقت کنید که C و ++C دو زبان متمایز هستند و به ++C ارجاع ندهید.

    • سلام خدمت شما
      متاسفانه در حال حاضر دوره ای برای زبان برنامه نویسی C نداریم.

    • باسلام خدمت شما دوست گرامی
      دوره برنامه نویسی به زبان ++C در مجتمع فنی تهران نمایندگی سیدخندان برگزار می گردد برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02122868670 تماس حاصل نمایید

مقالات اخیر