سینما به عنوان هنر هفتم که همواره به پرده ایی برای نمایش واقعیت ها، تخیلات، ترس ها، دنیای ماوراء الطبیعه و هر آنچه که شما فکر کنید تبدیل شده است. از زمان های گذشته تاکنون با پیشرفت علم و تکنولوژی و پیدایش فناوری های نو هنر فیلمسازی دچار دستخوش تغییرات بسیاری گشته است. از به کارگیری هوش مصنوعی می توان به عنوان یکی از این فناوری ها نام برد.
برترین فناوری ها در صنعت سینما و فیلم سازی
بی تردید هیچ چیزی در دنیا وجود ندارد که در موج پیشرفت علم و تکنولوژی دستخوش تغییر قرار نگرفته باشد. فناوری موجب بروز تغییراتی در دنیای سینما شده است به گونه ایی که بینندگان گمان می کنند دیگر به انتهای تحولات در صنعت فیلم سازی و سینما رسیده اند. اما هر روزه نظاره گر تحولات جدیدتر هستیم.
در اینجا می خواهیم شما را با برترین فناوری هایی که موجب شگفتی و تاثیرگزاری بسزایی در این عرصه شدند آشنا نماییم.
- دوربین فیلمبرداری – اواخر قرن ۱۹
- صدای همگام – ۱۹۲۰
- رنگ – ۱۹۳۹ (یا ۱۹۱۷)
- صفحه سبز – ۱۹۴۰
- لوازم سبک و قابل حمل – دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی
- تجهیزات دوربین: دالی (۱۹۰۷) و استدیکم (۱۹۷۶)
- دوربین دیجیتال تکلنزی بازتابی (DSLR) – سال ۱۹۶۹
- تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر – ۱۹۷۳
- اینترنت – دهه ۹۰ میلادی
دوربین فیلمبرداری – اواخر قرن ۱۹
پر واضح است که سینما و فیلم سازی بدون وجود دوربین فیلمبرداری معنایی ندارد و هیچ فیلمی وجود نخواهد داشت که بر روی پرده سینما به نمایش گذاشته شود.
می توان گفت سینما با پخش فیلم ورود یک قطار به ایستگاه لاسیوتات تولید شده توسط برادران لومیر آغاز گردید. به طوریکه موجب گریختن تماشاگران از سینما گردید.
ساخت اولین دوربین فیلمبرداری به اواخر قرن 19 برمی گردد و افراد زیادی در ظهور این دوربین ها نقش داشته اند و به طور دقیق مشخص نیست چه کسی برای اولین بار موفق به تولید دوربین شده است. اما شاخص ترین افراد در این عرصه لویی لو پرنس، ویلیام فریز-گریندر سال 1888 و 1889 می باشند. که اولین دوربین ها را اختراع نمودند.
صدای همگام – ۱۹۲۰
صدا یکی دیگر از عناصر مهم یک فیلم می باشد که بعد از تصویر خود را نشان می دهد. در این مسیر سه فیلم به تدریج شاهد ظهور صدا بودند: درامای تصویری خلقت سال 1914، ویتافون، خواننده جاز 1927.
همه ما حتما فیلم های صامت یا با موسیقی را برای یک بار که هم شده دیده ایم که بواسطه بازیگران حرفه ایی اش هنوز هم در خاطره ها باقی مانده اند. اما شکی نیست اضافه شدن صدا همگام با تصاویر ضبط شده توسط دوربین می توانست جلوه های بیشتری از یک فیلم را به تماشاگر نشان دهد.
با حضور صدا همراه تصویر نقش بازیگران نیز تغییر کرد. بازیگران علاوه بر حرکات بدن باید لحن صدای خود را نیز پرورش میدادند.
رنگ
تا اینجا اشاره شد که فیلم ها با اضافه شدن صدا به تصاویر گویا جان دیگری گرفتند. تلویزیون های سیاه و سفید که با حضور رنگ در فیلم ها جای خود را به تلویزیون های امروزی دادند. رنگ در فیلم ها موجب انعکاس بهتر و بیشتری از واقعیت ها شده است و از آنجاییکه بشر همواره به دنبال رنگ ها می باشد توانست با مخاطب بهتر ارتباط برقرار کند.
یکی از تکنیک هایی که در این بازه فیلم سازان از آن بهره جستند تکنیک دیجیتال کامپوزیتینگ بود. که فیلم برداری در پشت یک پرده سبز رنگ انجام می شد و سپس با فیلترهای مختلفی تغییر داده می شد.
لوازم سبک و قابل حمل
اگر همچنان فیلم سازان درگیر وسایل سنگین و غیر قابل حمل بودن قطعاٌ ما شاهد این همه تنوع در فیلمها و همچنین فیلم های مستند نبودیم. بسیاری سکانس ها تکراری به نظر می رسیدند و فیلمساز را در داشتن صحنه های متنوع با محدودیت روبرو می کرد. دیدن صحنه های خیابانی مدیون اختراع لوازن سبک و قابل حمل می باشد که فیلم سازان را از استودیو های خود به بیرون و دنیای واقعی تر کشاند. فیلم «از نفس افتاده» ساختهی ژان لوک گدار یکی از معروف ترین و در عین حال جذاب ترین فیلم ها در این عرصه می باشد.
دالی و استدیکم
دالی و استدی کم دو اختراع بزرگ در صنعت فیلمبرداری می باشد. که بیشترین کمک را به فیلمبردان نمود. حتماٌ شما نیز در پشت صحنه فیلم دیده اید که گاهاٌ دوربین بر روی ابزاری ریل مانند قرار دارد و همگام با حرکات بازیگران به حرکت در می آید و یا دوربین کاملا به بدن فیلمبردار چسبیده است و امکان تسلط بیشتر آن را که موجب جلوگیری از لرزش دوربین می گردد را فراهم نموده است. در مورد اول به آن دالی و در مورد دوم به آن استدی کم گفته می شود.
دوربین های تک لنزی، تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر و اینترنت همگی نمونه ایی از تکنولوژی می باشند که خدمت شایانی به صنعت فیلم سازی نمودند. عدم نیاز به فیلم های کاغذی و ضبط تصاویر بر روی کارت حافظه، تصاویری که بر حسب نیاز و بدون ابزار خارجی توسط کامپیوترها تولید می شدند و دسترسی به دنیای اطلاعات در کمترین زمان همگی دنیای تصویر و سینما را چندین گام به جلو پیش برد.
البته پیشرفت سینما و صنعت فیلم سازی تنها به موارد گفته شده وابسته نبوده است و همواره با ظهور عواملی مانند:
- ستاپ چند دوربینی
- ویرایش غیرخطی
- تلویزیون کابلی
- تصویربرداری استریوسکوپیک (سه بعدی)
- تکنولوژی موشن کپچر
در حال پیشرفت می باشد.
به نظر می رسد همچنان که علم در حال پیشرفت و گسترش است. صنعت فیلم سازی نیز راه بسیاری در پیش روی خود دارد و هنوز به نهایت کمال خود نرسیده است.
در مجتمع فنی تهران دوره عکاسی دیجیتال خدمت علاقه مندان به صورت کامل و جامع آموزش داده می شود.
جهت ملاحظه سرفصل دوره عکاسی دیجیتال و دوره رتوش عکاسی دیجیتال در قسمت آموزش عکاسی، گریم و طراحی لباس بر روی اسم دوره کلیک نمایید.
نمایش دیدگاه ها
Work shop نداریم؟
با سلام خدمت شما دوست گرامی
مجتمع فنی تهران همواره دوره ها و Work shop های مختلفی را برگزار می نماید. شما می توانید با تماس با کارشناسان آموزش از برنامه های اجرایی مطلع شوید. همچنین در کانال تلگرام مجتمع فنی تهران همواره در این مورد اطلاع رسانی می گردد.