در دنیای رو به رشد امروز همه زمینه ها رو به تخصصی شدن پیش می روند. شما به عنوان یک کاربر کامیپوتر باید علاوه بر کار کردن با بخش نرم افزاری آن از بخش سخت افزاری رایانه خود مطلع باشید. گاهی لازم است افراد کامپیوتر شخصی شان را خود راه اندازی کنند و در حین بروز مشکل قادر به عیب یابی آن باشد. شما باید بر تمام قطعات کامپیوتر خود آشنایی داشته باشید. در واقع مهندسان سخت افزار حلقه مفقوده بین کاربران عادی کامپیوتر و مهندسین طراحان کامپیوتر می باشند.
سخت افزار کامیپوتر چیست
کامپیوتر از دو بخش سخت افزار و نرم افزار تشکیل می شود. سخت افزار به تمام وسایلی اطلاق می شود که شما می توانید به صورت فیزیکی و از طریق حس لامسه خود آنها را درک کنید.
سخت افزار کامپیوتر به چهار دسته اصلی تقسیم می شود از جمله:
- دستگاه های ورودی: همانطور که از نام این دستگاه ها مشخص است وظیفه ورود اطلاعات به کامپیوتر را بر عهده دارند مانند: کیبورد، ماوس، سيدي، ديويدي، حافظه فلش، اسکنر، فلاپي ديسک، ميکروفن و دستههاي بازي.
- دستگاه های خروجی: آنچه که شما در کامپیوتر خود پس از انجام عملیاتی خاص می بینید خروجی می باشد. برای مثال مانیتور که در نهایت تصویری متتشکل از پیکسل ها را به شما نشان می دهد یک دستگاه خروجی است. اسپیکر و چاپگر ها نیز جزء دستگاه های خروجی هستند.
- دستگاه های ورودی – خروجی: برخی از دستگاه ها دارای ویژگی خروجی و ورودی هستند و در عین حال که یک دستگاه ورودی هستند می توانند به عنوان یک دستگاه خروجی نیز عمل نمایند. مانند فلش کارت، سی دی، دی وی دی.
- واسطه ورودی ها و خروجی ها: همانطور که می دانیم زبان رایانه صفر و یک است. هنگامی که شما اطلاعات ورودی را از طریق دستگاه های ورودی وارد کامپیوتر می کنید. این اطلاعات که به صورت زبان صفر و یک کامپیوتر هستند باید از طریق واسطه ها به سیگنال های نوری تبدیل شوند تا در دستگاه خروجی برای کاربر قابل فهم باشد.
مهم ترین سخت افرار های کامپیوتر
برای اینکه شما بتوانید کامپیوتر موردنظرتان را راه اندازی کنید به قطعات اصلی نیاز دارید که در ذیل به مهم ترین آنها اشاره شده است:
- مادربرد: مادربرد در واقع صفحه ایی بزرگ است و دارای مکان هایی جهت اتصال قطعاتی که به کامپیوتر چه از داخل و چه از بیرون وصل می شود می باشد.
- CPU: سی پی یو از آن جهت حائز اهمیت است که مغز کامپیوتر نامیده می شود. تمام اطلاعات ورودی به کامپیوتر ابتدا توسط CPU مورد پردازش قرار می گیرید.
- Power: پاور نامی آشنا در ارتباط با برق می باشد. هنگامیکه کابل کامپیوتر خود را به برق شهری وصل می کنید این وظیفه پاور است که برق را از طریق کابل اتصالی بین قسمت های مختلف کامپیوتر پخش کند.
- RAM: حتما شما هم با این جمله روبرو شده اید که سرعت کاردکرد کامپیوتر بسیار بالا است. منظور چیست؟ وظیفه رم جابجایی اطلاعات است هر چقدر سرعت رم در جابحایی اطلاعات بیشتر باشد اصطلاحا گفته میشود سرعت کامپیوتر بالاست.
- Hard: اطلاعات کامپیوتر شما در هارد ذخیره می شود. هارد وظیفه ذخیره سازی اطلاعات را بر عهده دارد.
- Sound Card: کارت صدا یک واسه بین سی پی یو و اسپیکر می باشد. فایل صوتی که شما درقالب صدا از اسپکر خود می شنوید ابتدا توسط سی پی یو پردازش شده و سپس از طریق کارت صدا به اسپکر منتقل می شود.
- Graphic Card: تمام تصاویر و اطلاعاتی که شما در کامپیوتر خود می بینید. ابتدا باید وارد کارت گرافیک شوند وسپس وارد مانیتور و قابل دیدن برای شما گردند.
- DVD-ROM: شما با استفاده از دی وی دی رم می توانید اطلاعات خود را روی سی دی یا دی وی دی ذخیره نمایید.
تفاوت میان سخت افزار (Hardware)، نرم افزار (Software) و میان نرم افزار (Middle ware)
اشاره شد سخت افزار بخش قابل رویت کامپیوتر است که به صورت فیزیکی قابل لمس است. به عبارتی دیگر می توان گفت نرم افزار قابل تغییر است کاری که همه ما ممکن است در روز چندین بار نرم افزار خو را تغییر یا ارتقا دهیم. اما سخت افزار قابل تغییر نیست. اهمیت سخت افزار در این است که مبنای داشتن یک کامپیوتر خوب داشتن سخت افزار قوی است بدون سخت افزار هیچ نرم افزاری قابل استفاده نخواهد بود. مانند بازی های کامپیوتری که نیازمند داشتن کارت گرافیک، رم، هارد و دسته بازی هستند. اما در این میان نرم افزارهایی نیز وجود دارند که به آنها میان نرم افزار گفته می شود. این میان نرم افزار ها در حافظه ROM قرار می گیرند وظیفه تحویل دادن مدیریت سخت افزار به سیستم عامل را برعهده دارند. برای مثال تصویر آبی که به هنگام روشن کردن کامپیوتر خود مشاهده می کنید نوعی میان نرم افزار است.
در مجتمع فنی تهران بخش سخت افزار در قالب آموزش دوره A+ Hardware و دوره OS خدمت علاقه مندان تدریس می شود.
برای ملاحظه سرفصل دوره A+ Hardware و OS می توانید در بخش آموزش شبکه و سخت افزار بر روی اسم دوره کلیک نمایید.
با سلام و خسته نباشید می خواهم تعمیرات کامپیوتر و لپ تاپ را با هم یاد بگیرم جهت ورود به بازار کار و راه اندازی یک باب مغازه و گرفتن مجوز جهت کسب ، آیا می توانم از طریق دوره های شما در این مسیر قدم بردارم؟
سلام خدمت شما
ما در مجتمع فنی تهران سیدخندان دوره های تعمیرات نداریم ولی شاید نمایندگی های دیگه داشته باشن. شما می تونید از مرکز مجتمع فنی استعلام بفرمایید.
تلفن تماس مرکز شماره 4 رقمی 2729-021 هست.
سلام ، دوره سخت افزار کاملا بصورت عملی هستش؟ که بتونیم وارد کار بشیم، در ضمن چند ماه دوره اش و هفته ای چند ساعت؟
با سلام خدمت شما دوست گرامی
تمامی دوره های مجتمع فنی تهران با هدف آماده نمودن داوطلبان جهت ورود به بازار کار برگزار میگردد. تبعا بعضی دوره ها دارای بخش های تئوری نیز به همرا بخش های عملی می باشند. دوره A پلاس یک دوره ۵۱ساعته می باشد و با توجه به ساعات برگزاری و آزمون نهایی حدود یک ماه و نیم به طول می انجامد.