پیشرفت و توسعه هر کشوری وابسته به اقتصاد آن کشور است. کشورهای توسعه یافته دارای اقتصادی قوی و کشورهای ضعیف دارای اقتصادی به هم ریخته می باشند که در نهایت محکوم به ورشکستگی مالی می باشند. بی شک شما نیز موافق این امر هستید که مالیات نقش مهمی در اقتصاد یک کشور بازی می کند. البته اگر به درستی اظهار شود و دولت از آن به صورت مطلوب برای رفاه مردمش استفاده کند. اما سوال اینجاست که چطور مالیات ها باید گزارش داده شوند؟ آیا تمام احاد مردم ملزم به پرداخت مالیات هستند؟ اینجاست که اهمیت اظهارنامه مالیاتی مطرح میگردد. آموزش دوره اظهارنامه مالیاتی با تمام جزئیات در مجتمع فنی تهران نمایندگی سید خندان میتواند پاسخگوی تمام سوالات شما در این زمینه باشد.
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
اظهارنامه مالیاتی در واقع به فرم هایی که از طرف سازمان مالیات کشور در اختیار پرداخت کنندگان قرار میگیرد اطلاق می شود. این فرم در کشور ایران شامل 12 جدول می باشد که به اختصار می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- پرداخت های مربوط به این اظهارنامه
- فهرست دفاتر ثبت شده
- ترازنامه
- سود و زیان
چهار گروهی که موظف به پرداخت مالیات هستند
- تمام افراد حقیقی و حقوقی مشغول به کار.
- تمام افراد حقیقی که در ایران دارای کسب و کار هستند.
- تمام افراد حقیقی که در خارج ایران هستند اما فعالیت آنها وابسته به کشور و داخل آن است.
- تمام افراد خارجی مقیم ایران که دارای درآمد شده اند ملزم به پرداخت مالیات هستند.
آیا افراد یا موسساتی وجود دارند که از پرداخت مالیات معاف باشند. پاسخ این سوال آری است این گروه نیز شامل ۴ دسته هستند
- شهرداری
- سازمان های دولتی با بودجه دولتی
- وزارت خانه ها
- تعاونی های دانش آموزی، عشایری، کارمندی، صیادی
روش های پرداخت مالیات در ایران
- خود اظهاری
- علی الراس
در روش خود اظهاری شخص حقوقی یا حقیقی شخصا نسبت به پر کردن فرمهای اظهارنامه مالیاتی اقدام می کند بدون دخالت کارشناسان سازمان مالیات. فرم ها با توجه به درآمد، استهلاک، حقوق کارمندان و غیره پر شده و طی بررسی های سازمان مالیات اگر صحیح باشد با کسر معافیت های مالیاتی، مالیات مربوطه مشخص میگردد.
در روش علی الراس مبنا بر اشتباه بودن فرمهایی است که به صورت خود اظهار توسط شخص مکلف پر شده است و کارشناس مالیاتی خود شخصا نسبت به محاسبه و پر کردن فرمهای اظهارنامه مالیاتی اقدام می کند.
سال مالیاتی
با توجه به دقت به کار برده شده در محاسبه مالیات ها و نحوه پر کردن آنها به آسانی میتوان متوجه شد که ارائه اظهارنامه مالیاتی دارای زمان مشخصی است. زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی عبارت از اول فروردین تا پایان تیر ماه هر سال و سال مالیاتی به اول فروردین تا پایان اسفند اطلاق می شود. گاهی ملاحظه می شود که در برخی شرکت ها سال مالی با سال مالیاتی تعریف شده در سازمان مالیاتی متفاوت است در این صورت سال مالی شرکت به جای سال مالیاتی مصوب مدنظر گرفته می شود و شرکت باید چهارماه از پایان سال مالی خود فرمها را پر کرده و اظهار نماید.
در کشورمان ایران نیز با توجه به الکترونیکی شدن امور پر کردن فرمهای اظهارنامه مالیاتی به صورت کامپیوتری صورت میگیرد.
شایان ذکر است ارائه اظهارنامه مالیاتی تنها معطوف به شرکت های فعال نمی شود. در صورتیکه شرکتی فعالیت ندارد باید فرمهای اظهارنامه را به صورت سفید در پایان تیرماه به اداره مالیات تحویل دهد.
برای آشنایی با سرفصل های دوره نحوه تهیه اظهارنامه مالیاتی در مجتمع فنی تهران نمایندگی سید خندان در دپارتمان حسابداری بر روی نام دوره کلیک نمایید.